Tűzvédelmi előadó tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Tűzvédelmi előadó tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Manapság már minden szervezetnek fokozottan ügyelnie kell arra, hogy mindent megtegyen a tűzvédelem érdekében. Itt nem csak azokról a cégekről van szó, akik tűzveszélyes anyagokkal foglalkoznak, hanem azokról is, ahol az alkalmazottak teljesen általános munkát végeznek. Még egy hétköznapi irodában is rengeteg olyan veszélyforrás van, ami tüzet okozhat.

A megelőzés módszereit a vezetőknek természetesen nem saját kútfőből kell kitalálniuk, hanem külön erre a célra képzett munkavállalót, vagyis egy tűzvédelmi előadót kell alkalmazniuk.

Sőt, egy ilyen szakember munkájára iskolákban, óvodákban, idősotthonokban, szállodákban is szükség van. Gyakorlatilag szinte mindenhol, ahol a munkavégzés alkalmával nagyobb tömeg kerül egy helyre, egy épületbe. Ez egyáltalán nem egy meglepő szabályozás, hiszen bármilyen foglalkozásról beszélünk, rendkívül fontos a munkavégzők – és természetesen a munkájuk során velük kapcsolatba kerülők – testi épségének megvédése.

Tűzvédelmi előadó OKJ tanfolyam
Tűzvédelmi előadó – nagy szakértelmet igénylő, felelősségteljes munkakör.

Biztosan te is vettél már részt tűzriadó gyakorlaton mondjuk középiskolában. Akkor lehet, hogy mókásnak találtad, hogy miért kell az óra közepén mindenkinek az udvarra vonulnia. Egy tűzvédelmi előadó számára azonban ez a munkájának egy komoly része, hiszen az ő tervei alapján kell megvalósítani az épület kiürítését vészhelyzetben. És bármi hiba fellép, az legrosszabb esetben akár életekbe is kerülhet.

Ha olyan foglalkozást szeretnél választani, ahol munkád során katasztrófákat előzhetsz meg, és így megóvhatod embertársaid biztonságát, akkor a Tűzvédelmi előadó OKJ tanfolyam neked való.
A képzés elvégzése után képes leszel az ellenőrzésed alá tartozó létesítmény tűzvédelmi helyzetét elemezni, értékelni. Megtanulod majd, hogyan készítsd el az épületre vonatkozó tűzvédelmi szabályozást. Munkád során pedig feladataid közé tartozik majd az oktatások, gyakorlatok lebonyolítása is.

Ennek a szakmának megvan az a nagy előnye, hogy tovább is képezheted magad a területen, ha szeretnéd bővíteni tudásodat. Ehhez nincs más dolgod, mint elvégezni a Tűzvédelmi főelőadó szakképesítés-ráépülést. A szakképzés után a legveszélyesebb tűzveszélyességi szintű gazdálkodó szervek, létesítmények tűzvédelmével foglalkozhatsz. Itt már vezetői pozícióba kerülsz, ami azt jelenti, hogy önállóan el kell látnod a szakfeladatokat, és egyben beosztottjaid munkáját is irányítanod, segítened kell.

Ez tehát egy nagy szakértelmet igénylő, felelősségteljes munkakör, ahol emberi életek megóvása a feladat. Ha az ambíció megvan benned, akkor kezdésként jelentkezz a Tűzvédelmi előadó OKJ tanfolyamra, később pedig a Tűzvédelmi főelőadó ráépülésre, amely képzéseken szert tehetsz a megfelelő szaktudásra, és így kétségtelen, hogy kiváló szakember válik majd belőled.