Segédkönyvtáros tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Segédkönyvtáros tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Mindig is nagy könyvmoly voltál? Imádsz olvasni, és már az is jó érzéssel tölt el, ha a kezedbe fogsz egy könyvet? Otthon már valóságos könyvtárat alakítottál ki a gyűjteményedből?

Akkor most ajánlunk neked egy igazán testhezálló szakmát, amit elsajátíthatsz egy Segédkönyvtáros képzés elvégzésével. Ha elvégzed ezt a tanfolyamot, akkor alkalmas leszel kisebb települési és szakkönyvtárak, iskolai könyvtárak, könyvtári szolgáltató helyek önálló működtetésére, vagy pedig nagyobb könyvtárak esetében okleveles könyvtáros ellenőrzése alatt dolgozhatsz.

Segédkönyvtáros tanfolyam
A könyv ebben a digitális világban is hatalmas érték. Ha szereted a könyveket, és nyugodt helyen dolgoznál, válaszd Segédkönyvtáros tanfolyamunkat!

Ebben a mai fejlett, technikai vívmányokkal tarkított világban azért még mindig sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a könyveknek hatalmas értéke van. Sokak szerint csak az az olvasmány az igazi, amit ha kezünkbe fogunk, érezzük azt a semmihez sem hasonlítható könyv illatot. Aki szeret olvasni, de talán az is, aki nem, amikor belép egy könyvtár olvasótermébe, úgy érzi, ez a nyugalom szigete. Itt nincs telefoncsörgés, kiabálás, nyugodtan átadhatjuk magunkat a könyvek élvezetének.

Mindenképpen neked való ez a munka, ha szeretnél hasonló stresszmentes környezetben dolgozni. Sőt, ha esetleg még az informatika világában is otthonosan mozogsz, és nem rémülsz meg egy kis raktározási feladattól sem, akkor nincs min gondolkoznod, szerezd meg a Segédkönyvtáros végzettséget.

Vessünk akkor egy pillantást arra, hogy mit is nyújthat a számodra a szakképzés. A tanfolyam ideje alatt elsajátíthatod, hogy hogyan kell ellátni az Országos Dokumentumellátási Rendszerrel és a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerrel kapcsolatos feladatokat, vagy hogy hogyan vezess állomány–nyilvántartásokat. De megtanulod majd azt is, hogy hogyan kezeld a könyvtárban használt technikai eszközöket, illetve raktározási és állományellenőrzési feladatok elvégzésére is képes leszel. Mindemellett természetesen neked kell majd ellátni a beiratkozás és kölcsönzés teendőt is, amiről szintén szó esik a képzés során.

Az egyik nagy előnye ennek a szakmának, hogy bárhol az országban el tudsz vele helyezkedni, hiszen minden nagyobb településnek van könyvtára.

Sőt az egyetemi városokban akár hiányszakma is lehet, mivel egy nagy egyetemi könyvtárban rengeteg dolgozóra van szükség.
Így akkor is megtalálod a számításodat, ha vidéken szeretnél dolgozni, és akkor is, ha inkább egy nagyvárosban. Sőt ha kifejezetten gyerekekkel szeretnél foglalkozni, akkor iskolai könyvtárakban is elhelyezkedhetsz.