PLC programozó tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

PLC programozó tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Érdekel a programozás, de a gépész- illetve villamosmérnöki pálya is vonz? Akkor figyelmedbe ajánljuk a PLC programozást, ami egy hiányszakma napjainkban, és éppen ezért magas fizetésre tehetsz szert, ha a PLC programozó OKJ tanfolyam elvégzése után ezen a területen helyezkedsz el.

Na de nézzük meg közelebbről, mit is csinál egy ilyen szakember, ehhez azonban kezdjük az elejéről.

A PLC, vagy más néven programozható logikai vezérlő, egy számítógép, amit főképp az ipar területén használnak olyan cégek, melyek különböző gyártási folyamatokat akarnak automatizálni. Ezeket a műveleteket olyan gépek végzik, melyeket a PLC irányít a szakember által megírt program alapján.

Egy PLC programozó fő feladatai közé tartozik tehát, hogy programokat írjon, amely alapján a vezérlő a gépeket üzemelteti. Itt tehát olyan programozói munkáról van szó, amely nem csak a virtuális, hanem a fizikai térben is létezik, hiszen bonyolult gépek munkáját irányíthatjuk és szabályozhatjuk.

A leírtak alapján ez egy igen felelősségteljes foglalkozásnak tűnik, és valóban az is, így nagyfokú precizitásra, türelemre és hozzáértésre van szükség ebben a munkakörben.
És mindemellett azt is tudnunk kell, hogy ez a szakma nem egy tipikusan magányos mesterség, hiszen egymás között felosztva a munkafolyamatokat egy egész csapat dolgozik azon, hogy az általuk megírt program tökéletesen végezze a dolgát. Olyan részfeladatokról van itt szó, mint a tesztelés, hibakeresés, hibajavítás.

PLC programozó tanfolyam
PLC programozóként belföldön és külföldön is találhatsz munkát jó fizetéssel.

Tehát nagyon fontos, hogy könnyedén tudj csapatban dolgozni. A megfelelő szakmai tudásra szert tehetsz a PLC programozó OKJ képzés elvégzésével akár már fél év alatt, és ehhez nincs szükséged semmilyen előképzettségre az érettségin kívül.

Azt hiszem, hogy nem kell hangsúlyoznom mennyire keresett szakma ez napjainkban akár itthon akár külföldön.

A cégek folyamatosan a fejlődésre törekszenek, ami főleg a gyártás és termelés esetében a technikai innovációkat jelenti. A fejlesztések természetesen magukkal vonják azt is, hogy egyre több képzett munkaerőre van szükség.

Amennyiben a PLC programozást választod hivatásodként, biztosan nem lesz majd panaszod sem a kínálkozó lehetőségekre, sem pedig a fizetésre, ami jóval az átlagkereset felett mozog.

Akár alkalmazottként akarsz elhelyezkedni, akár vállalkozást tervezel indítani, biztos lehetsz benne, hogy megfelelő szakmát választottál magadnak.