Pénztárkezelő és valutapénztáros Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Debrecen

Közgazdaság

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Pénztárkezelő és valutapénztáros TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A PÉNZTÁRKEZELŐ ÉS VALUTAPÉNZTÁROS SZAKKÉPESÍTÉSRE?
============================
Érdekel a pénzügy?
Szívesen dolgoznál bankokban vagy pénzváltókban?
Egy igazán keresett és jól fizető szakmát szeretnél?
Felelősségteljes állásra vágysz?
Akkor jelentkezz a Pénztárkezelő és valutapénztáros szakmai képzésre!

A pénztárkezelő és valutapénztáros szakképesítéssel rendelkező munkavállalók elhelyezkedhetnek bankoknál és takarékszövetkezeteknél, pénzváltó cégeknél, utazási irodáknál, szállodáknál, kaszinókban, valamint valutaforgalmat bonyolító cégeknél. A bankokban és takarékszövetkezetekben az elmúlt években folyamatosan változtak az ügyfél-kiszolgálási technikák, melynek következtében így a szokásos banki műveletek (például számlanyitás és befektetési tanácsadás) mellett minden ügyintéző végez készpénzkezelést forintban és valutában.

A következő karrierlehetőségek nyitottak a szakképesítést elvégzők előtt: banki és pénzforgalmi ügyintéző, értéktárkezelő (banki), értéktáros (banki), valutapénztáros, pénzfeldolgozó, banki pénztáros, főpénztáros (banki), valutapénztáros, valutaváltó.

A pénztárkezelő és valutapénztáros végzettség megszerzése után általában gyakorlott szakemberek támogató, segítő közegében, próbaidő alatt, anyagi felelősség nélküli gyakorlással lehet a kezdő gyakorlati tudást megszerezni.

Amennyiben a képzést elvégző pénzügyigazdasági területen továbbképzi magát, akkor számos további munkakörbetöltésére válik alkalmassá.

A pénztárkezelő és valutapénztáros feladatköre jelentős felelősséggel jár, hiszen munkájuk megbízhatóságán az állampolgárok pénzbe, valamint pénzügyi intézményekbe vetett hite is múlik. Mivel külföldi ügyfelekkel is dolgozik, így nemzetközi megítélés viszonylatában is kiemelt fontosságú a feladatköre.


MIT CSINÁL EGY PÉNZTÁRKEZELŐ ÉS VALUTAPÉNZTÁROS?
==================================================
A pénztárkezelő és valutapénztáros a pénzváltási tevékenységet végző hitelintézeti, illetve a pénzváltó közvetítői szakmában tevékenykedik. A fennálló eljárásoknak, hatályos jogszabályoknak és érvényes szabályzatoknak megfelelően elvégzi a valutaváltással kapcsolatos feladatokat, ellátja a pénztárkezelési teendőket, valamint a hazai és a külföldi fizetőeszközök vonatkozásában bankjegyfelismerést, forgalomképesség és valódiság tekintetében bankjegyvizsgálatot végez.

Részt vesz a készpénzforgalom lebonyolításában, elszámolásában. Alkalmazza a valuta- és csekkváltás szabályait, a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megelőzésével kapcsolatos intézkedéseket, a specifikált okmányismeretnek, a belső szabályozási mechanizmusnak, a bizonylatolásnak, a fogyasztói bejelentések és panaszok kezelésének értelmezését, végrehajtását és az eljárási szabályokat.