Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Budapest

Építészet

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A NYÍLÁSZÁRÓ ÉS ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZERELŐ, BEÉPÍTŐ SZAKKÉPESÍTÉSRE?
============================
Érdekel az építőipar?
Keresett és jól fizető szakmát szeretnél?
Akkor jelentkezz a nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő szakmai képzésre!

Az energiatakarékosság, és a magas energiaárak indokolják a régi épületek elavult nyílászáróinak és árnyékoló rendszereinek a cseréjét. A piaci igények kényszerítették a gyártókat az állandó fejlesztésekre, különös tekintettel a hőátbocsátási tényezők területén. A fűtött helyiségek egyik kényes pontja a nyílászáró szerkezet.

A piac egyik meghatározó gyártmánya a műanyagból készült többkamrás rendszer és a hozzá tartozó üvegfajta. A fejlesztéseknek köszönhetően ma már csak megfelelő energetikai rendszerek építhetők be új építésű lakásokba és cserélhetők a régi épületeknél. Az árnyékolás és ennek rendszerei fokozzák a téli védelmet és csökkentik a fűtés költségeit. Az árnyékolás meghatározása a napvédelem, mely a káros „UV” sugarak szűrése (egészségvédelmi hatás) mellett növeli a helyiség komfortérzetét is. A napvédő rendszerek alkalmazása elengedhetetlen a vendéglátás, és a turizmus területén is.

A képzéssel a jól felkészült szakember képessé válik olyan rendszerek ajánlására és beépítésére, ami az igényekhez legjobban alkalmazkodik, különös tekintettel az energiatakarékosság, a fényvédelem és a zajvédelem szempontjaira. A szakma szerves része a munkaerőpiacnak az építőipar területén.


MIT CSINÁL EGY NYÍLÁSZÁRÓ ÉS ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZERELŐ, BEÉPÍTŐ?
===================================================================
A képzett szakember meglévő és új építésű családi házakon, lakóparkok épületein, ipari- és egyéb épületeken végzi nyílászárók és a hozzá tartozó kiegészítő elemek, redőnyök beépítését, cseréjét a meglévő ilyen szerkezetek bontásával együtt.

A megrendelő igényeinek megfelelően külső és belső árnyékoló, napellenző rendszereket, szerkezeteket telepít, javít, szerel és karbantart.

Az említett szerkezetek szerelését és rögzítését szakszerűen, a mindenkori építési és kivitelezési lehetőségek és a meglévő tartószerkezeti adottságok figyelembevételével végzi.

Motorizált működtetésű rendszerek alkalmazása esetén feladatkörébe tartozik a vezérléstechnikai és a programozási műveletek elvégzése is.

Munkavégzése során csapatban dolgozik, egyeztet a kivitelezésben résztvevő további szereplőkkel (tervezők, szakági kivitelezők). Munkaterülete a munkavégzés jellege miatt változatos, alkalmazkodóképességet igényel.
A szakember munkavégzése során betartja a munka-, baleset-, egészség- és környezetvédelmi előírásokat. A munka elvégzését követően betanítja a megrendelőt a termék szakszerű használatára. A vonatkozó dokumentációk alapján garanciális és egyéb javításokat végez.


A NYÍLÁSZÁRÓ ÉS ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZERELŐ, BEÉPÍTŐ SZAKMAI KÉPZÉS MODULJAI:
==============================================================================
• Műszaki, építőipari alapismeretek
• Nyílászárók és árnyékolástechnikai szerkezetek
• Szerelési alapanyagok, kötőelemek, technológiák
• Szakmai kommunikáció