Műtárgybecsüs Képzés - Primex Felsőoktatási Kft

Budapest

tanfolyam

Primex - Primex Felsőoktatási Kft

1165 Budapest , Kövirózsa utca 8/b. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Ha vonzanak a dísztárgyak, fegyverek, keleti régiségek, a művészettörténet, ebben a szakmában biztosan sikeres leszel, hisz oly dolgok vesznek körül naponta, melyekben örömöd leled.

Mesterektől tanulhatod meg, hogy mi az érték, mi a művészet lényege, milyen stílusjegyek alapján tudod megállapítani a műalkotások korát., származását, milyen szempontok alapján végezhető az árbesorolásuk.

Az elméleti és a gyakorlati órákon megtanítják a művészeti stílusok felismerését. Miként lehet meghatározni a műtárgyak korát, származását, a forma, a díszítőtechnika, a színvilág az alapanyagok és számos ismérv alapján, illetve, hogy mely tájról, mely műhelyből kerülhetett ki az adott tárgy.

Megtanulod, hogy melyek a leggyakrabban használt fegyverek és hogyan működnek azok.

A kurzus végén felismered a dísztárgyakon az ötvösjegyeket, fémjeleket, a hamisítványokat. Megtanulod a Szakkatalógus és a jegykönyvek használatát. Betekintést kapsz a hazai műtárgypiac működésébe.

Titokban minden szakmabéli arra vágyik, hogy rábukkanjon valamilyen különleges ritkaságra! Tanulj velünk és légy Te, aki megtalálja a kincset!