Lakberendező Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Budapest

Egyéb szolgáltatások, Művészet, közmüvelődés, kommunikáció, Építészet

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Lakberendező TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A LAKBERENDEZŐ SZAKKÉPESÍTÉSRE?
=======================
Érdekel a lakberendezés?
Saját vállalkozást indítanál?
Szeretnéd szebbé varázsolni mások otthonát?
Akkor jelentkezz a lakberendező szakmai képzésre!

A lakberendező szakmát Magyarországon az 1990-es évek elején történt gazdasági és társadalmi változások hívták életre; igazi létjogosultságát a piaci verseny, a viszonylag rövid idő alatt szélesre duzzadó áru- és ingatlan kínálat, valamint a médiafokozódó figyelme alapozta meg.

A változások következtében egyre szélesebb társadalmi réteg igényli az őt körülvevő épített környezet mind esztétikai, mind technológiai szempontból igényesebb, magasabb minőségben történő kialakítását.

A lakberendező szakma szervesen kapcsolódik az építőiparhoz. A szakma gyakorlása egyfelől önálló munkavégzés keretében történik: a végzettek – többnyire önálló vállalkozások alapításával – a szolgáltató szektort erősítik. A szakképesítés birtokában lehetőség van elhelyezkedni építőipari cégeknél, beruházóknál, bútoráruházakban, egyéb építőipari/belsőépítészeti kis- és nagykereskedelmi egységeknél, építész/belsőépítész irodákban.

A szakképesítéssel betölthető munkaterületek köre tehát meglehetősen széles, a végzettek közül sokan erősítik a vállalkozói szférát éppúgy, mint a potenciális munkavállalók körét.


MIT CSINÁL EGY LAKBERENDEZŐ?
=============================
A Lakberendező feladata lakóépületek, családi házak, lakások, irodák, üzletek, kisebb szolgáltató egységek belső tereinek tervezése, funkcionális, műszaki és design szempontok figyelembe vételével.

Munkáját önállóan (egyéni vagy társas vállalkozásban) vagy alkalmazottként végzi. Tervezőirodák, lakberendezési, belsőépítészeti szaküzletek, gyártók, forgalmazók bemutatótermeiben tervez, értékesít, illetve az értékesített termékeket adaptálja (betervezi). Megrendelői igény szerint lakberendezési tanácsot ad.

Egyedi beépített korpuszbútort (konyha, előszoba, nappali, gardrób) tervez a megrendelő igényei szerint.

Szakmai partnerként együtt dolgozik társtervezőkkel (pl. építész, statikus, épületgépész-, villamosmérnök), ill. kivitelezési szakemberekkel. Belsőépítészeti látványtervezőként professzionális CAD, látványtervező, képszerkesztő szoftverek alkalmazásával saját terveiből vagy más tervezőtől kapott információk alapján 3D-s látványterveket készít.


A LAKBERENDEZŐ SZAKMAI KÉPZÉS MODULJAI:
=========================================
• Művészet- és stíluselmélet, ábrázolási gyakorlatok
• Lakberendezői tervezés és tanácsadás
• Lakberendezési anyag- és termékismeret
• Műszaki- és informatikai ismeretek
• Művészeti vállalkozások működtetése