Kutyakozmetikus Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Budapest, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg

Egyéb szolgáltatások

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Kutyakozmetikus TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A KUTYAKOZMETIKUS SZAKKÉPESÍTÉSRE?
============================
Szereted a kutyákat?
Olyan szakmát szeretnél, mellyel egész nap kutyusokkal foglalkozhatsz?
Szívesen tennél azért, hogy jobbá tedd a házi kedvencek életét?
Akkor jelentkezz a kutyakozmetikus szakmai képzésre!

A hazai állategészségügyi és állatjóléti szabályozás megköveteli az állat jólétéért és egészségvédelméért felelős állattartói hozzáállást a kedvtelésből tartott állatok esetében is. A jogszabályok lefektetik, hogy az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, mely magában foglalja az állat fajára, fajtájára és nemére, korára jellemző fizikai, élettani, tenyésztési és etológiai sajátosságainak, egészségi állapotának megfelelő életkörülmények biztosítását, tartási, takarmányozási igényeinek kielégítését, ezen belül pedig az állatok tisztán tartását és gondozását is.

A jogszabályi kötelezettség megléte mellett az a gazdasági tényező is jelentős szempontnak minősül, mely szerint a tartott állatok számával megnő az igény a kapcsolódó szolgáltatásokra is.

A kedvtelésből tartott állatok, így a kutyák tartása rendkívül népszerű, sokan családtagként tekintenek állataikra.
A Magyarországon tartott kisállatok száma évről évre nő, egyes becslések szerint jelenleg 3 millió kutyát tartanak. Független felmérés szerint hazánkban az emberek 36 százaléka lakik olyan háztartásban, amelyben van kutya. A kutyás háztartás lényegesen gyakoribb a községekben, mint a városokban. Budapesten a legkisebb a kutyás háztartások aránya. A válaszadók jelentős része nem zárta ki, hogy lesz (újabb) kutyája.

A felelős állattartás igényének növekedésével az állattartásra épülő vállalkozásokra, így a hazai kutyakozmetikusokra is egyre nagyobb igény fog mutatkozni a jövőben. A kutyakozmetikus ugyanis tevékenyen hozzájárulhat az egyedek egészségének és jólétének védelméhez, megőrzéséhez azok szakszerű ápolása és az állatok otthoni gondozására vonatkozó tanácsadási tevékenysége révén.


MIT CSINÁL EGY KUTYAKOZMETIKUS?
================================
A kutyakozmetikus feladata az Európában leggyakrabban előforduló kutyafajták ismerete alapján az állat szakszerű kozmetikai és egyéb ápolási teendőinek ellátása, illetve a tevékenységhez kapcsolódó szakmai tanácsadás, valamint a vállalkozás megteremtése és működtetése.

A kutyakozmetikus képes felismerni az Európában leggyakrabban előforduló kutyafajtákat és azokat a fajtaleírásuknak és szőrtípusuknak megfelelő, szakszerű kozmetikai ellátásban részesíteni, egyéb ápolási feladatokat elvégezni, otthoni kozmetikai ápoláshoz szaktanácsot adni.

Munkája során szoros kapcsolatot tart az állattartóval, törekszik az ügyféllel való hatékony kommunikációra.

Feladatát az állatvédelmi szempontokat folyamatosan szem előtt tartva látja el. Képes elvégezni a kozmetikai ellátás során az állatok balesetmentes, szakszerű rögzítését, figyelemmel kíséri a rábízott állatok egészségi állapotát, életjelenségeit, viselkedését.

Szükség esetén gondoskodik az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről. Ismeri a kutyák anatómiáját, gyakoribb betegségeit, ezen alapismeretek birtokában képes megkülönböztetni az egészséges és beteg állatot. Indokolt esetben állatorvosi konzultációt javasol. Tisztában van az állatorvosi tevékenység fogalmával legalapvetőbb, a kutyakozmetikai ellátás szempontjából legfontosabb jogszabályi vonatkozásaival, a jogosulatlan tevékenység elkerülése érdekében.

Munkájával összefüggésben felmerülő adminisztrációs feladatok elvégzéséhez felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezik. A szolgáltatáshoz kapcsolódó vállalkozási ismeretek elsajátítása révén megteremti és működteti a vállalkozását, és biztosítja a kutyakozmetikai szalon működtetéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek meglétét. Munkája során betartja az állatvédelmi-, a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat.

Folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a szakmai újdonságokat, törekszik a hazai szakmai anyagok és a nemzetközi trendek megismerésére.


A KUTYAKOZMETIKUS SZAKMAI KÉPZÉS MODULJAI:
===========================================
• Általános kinológia
• Állategészségügyi és etológiai alapismeretek
• Kutyakozmetikai ismeretek
• Vállalkozási alapok (Kutyakozmetika)