Gyógypedagógiai segítő munkatárs tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Gyógypedagógiai segítő munkatárs tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Elkötelezettnek érzed magad az emberek megsegítése mellett? Szívesen foglalkoznál különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel? Meghatározó személyiségjegyeid közé tartozik az empátia, tolerancia és a türelem? Akkor neked ajánljuk a Gyógypedagógiai segítő munkatárs szakmát.

A fogyatékkal élő gyermekek számára nagyon fontos, hogy képzett szakemberek megfelelő módszerekkel oktassák őket már egész kicsi koruktól kezdve, hiszen így segíthetnek nekik abban, hogy minél teljesebb életet éljenek majd a későbbiekben.

A sérült és akadályozott fejlődésű gyermekekkel külön tanintézményekben foglalkoznak a gyógypedagógusok és a gyógypedagógiai segítő munkatársak. Ezek a gyerekek különböző mértékű értelmi vagy érzékszervi, illetve beszéd- vagy mozgásfogyatékossággal élnek, így nagyon fontos, hogy ezt az állapotot minél előbb felismerjék, és megfelelő szakember gondjára bízzák a gyermeket.

Az ilyen speciális intézményekben a gyógypedagógiai segítő munkatárs hatékonyan együttműködik a gyógypedagógussal a nevelési, fejlesztési munka során. Közreműködik a tanórai, a tanórán kívüli és az intézményen kívüli foglalkozások lebonyolításában, illetve segédkezik a szabadidős tevékenységek megszervezésében és megvalósításában is. Mindezek mellett nagyon fontos feladat a fogyatékos személyekkel és családtagjaikkal való hatékony kommunikáció kialakítása, és így a jó kapcsolat megteremtése is.

Ha szívesen dolgoznál egy ilyen intézményben, és szeretnéd a sérült emberek segítését, oktatását hivatásodul választani, akkor nincs más dolgod, mint jelentkezni a Gyógypedagógiai segítő munkatárs OKJ tanfolyamra, ahol képzett szakemberektől minőségi oktatásban részesülhetsz.
A végzettség megszerzése után képes leszel a különleges bánásmódot igénylő gyermekek felismerésére, illetve a megfelelő nevelési módszerek megválasztására és használatára is. Alkalmas leszel a szabadidős tevékenységek önálló megszervezésére, valamint a differenciált bánásmód alkalmazására. Munkád részét képezik majd az ügyeleti és kísérési feladatok, illetve a gyógypedagógus által kijelölt teendők végrehajtása.

Gyógypedagógiai segítő munkatárs OKJ tanfolyam
Gyógypedagógiai segítő munkatárs – sok szempontból megterhelő, de gyönyörű és önzetlen hivatás is egyben

A leírtak alapján habár felületesen, de képet kaphatunk a gyógypedagógiai munkáról, ami egy sok szempontból megterhelő, de gyönyörű és önzetlen hivatás is egyben. Nagy hozzáértés, odaadás, szaktudás szükséges hozzá, de szerencsére sokan vannak, akik mindezt számba véve foglalkozásuknak választják. Ha úgy érzed, hogy te is képes lennél minderre, akkor ne habozz, legyél te is gyógypedagógiai segítő munkatárs.