Gazdasági informatikus tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Gazdasági informatikus tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Biztos benned is felmerült már, hogy mit is csinál pontosan egy gazdasági informatikus. Nagyon jól, de mégis felületesen cseng a szakma neve. Sokan azt gondolják, hogy a gazdasági informatikusok tanulnak egy kicsit az informatikáról és tanulnak egy kicsit a gazdaságról is, így mindkét területen könnyen el tudnak helyezkedni. Ez azonban nem ilyen egyszerű.

„Az információ hatalom, ha jól használod győzelem” – tartja a mondás.

Azt hiszem, nem mondok újat, ha azt állítom, hogy ez a mondat teljes mértékben meghatározza világunkat. Azt hogy, hogyan is játszik központi szerepet az informatika a gazdaságban, nem olyan könnyű átlátni. Egy vállalat sikeres irányításához, a megfelelő döntések meghozatalához rengeteg információra van szükség. Ezt a hatalmas mennyiségű adatot valakinek be kell gyűjtenie, azután pedig rendszereznie, elemeznie kell. Az ebből született eredmény vagy következtetés pedig támogatja a vállalat irányításához szükséges döntés meghozatalát.

Gazdinfó - összetett, de szép szakma
Elemző gondolkodással rendelkezel? Átlátod a gazdasági folyamatokat, és a számítógépekkel sem állsz hadilábon? A gazdasági informatikus szakma épp Neked való.

Itt kerül a képbe a gazdasági informatikus, aki kitalálja, hogy milyen rendszerrel tudná a begyűjtött információkat kezelni, elemezni. Gondolhatunk itt szoftverekre, alkalmazásokra, de ennél még bonyolultabb dolgokra is. És persze ha még nem találtak ki olyan megoldást, amire a szakember szerint a cégnek szüksége lenne, akkor programozói tudása is előtérbe kerül.

Ahhoz hogy ezek a már meglévő vagy újonnan tervezett rendszerek a vállalat fejlődését elősegítsék, a gazdasági informatikus szakembernek a cég gazdasági folyamatait figyelembe véve, testre kell szabnia azok működését.

Tehát megfelelő gazdasági ismerettel kell rendelkeznie, nem jelenthet problémát számára, hogy megértse a cég összetett üzleti és pénzügyi folyamatait, és hogy a felmerülő problémákra megoldásokat kínáljon. Értenie kell az adatbázisok elemezéséhez, tervezéséhez és létrehozásához valamely konkrét cél érdekében.

Ha a gazdasági informatikus szakma felé kacsintgatsz, akkor rendelkezned kell olyan tulajdonságokkal, mint például a logikus, elemző gondolkodás, kitűnő kommunikációs készség. Nagyon fontos, hogy jól tudj csapatban dolgozni, hiszen ilyen összetett feladatok elvégzésére általában komplett csapatokat bíznak meg a cégek. Az pedig alapvető, hogy otthon legyél az infokommunikáció világában, és mindig naprakész legyél a témában.

Ha úgy érzed, mindez megvan benned, akkor már csak jelentkezned kell a Gazdasági informatikus OKJ-s tanfolyamra, ahol megfelelő tudásra tehetsz szert ezen a területen.