Boncmester tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Boncmester tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Sokakat vonz az orvosi szakma – gyermekkorukban gyakran játszották el, hogy orvosok, gyógyították házi kedvencüket, vagy babájukat, családtagjaikat –, de valamilyen okból kifolyólag mégsem indultak el ezen a pályán. Te is azok közé tartoztál, akiket biológiaórán a legjobban a test felépítésével kapcsolatos témakörök kötöttek le? Mégis, az orvosi pálya túl nagy falatnak tűnt, esetleg a túlzottan nagy felelősségvállalás elriasztott?

Azt is tudjuk, hogy az orvostanhallgatók nagy része a kezdetekkor a patológiában gondolkodik, pedig 90%-uk ájul el az első kórbonctani órán, melyet egy-egy kórház hullaházában tartanak. De rájönnek arra, hogy ott lehetőségük nyílik különböző megfigyelésekre, kutatásokra, és munkájukban segíti őket a boncmester.

Ha megfigyeljük, a különböző tévécsatornák műsorajánlata között is egyre több olyan sorozatot találunk, amelyben nagy szerepet kapnak a boncmesterek. Ez nem csoda, hiszen az emberek kíváncsiak, szeretik látni azt, hogy egy-egy gyilkosságot hogyan lehet kideríteni a csontokból, vagy mint mond a test, mely néha még a gyilkost is elárulja.

Amennyire morbidnak gondolnánk ezt a szakmát, épp annyira érdekes. Ez az érdeklődés nem véletlen, mert sok embert foglakoztat a boncterem misztikus hangulata. Talán ami a legfontosabb, nem kell hozzá orvosi egyetem, mert most lehetőséged nyílik elvégezni a boncmester képzést.

A tanfolyamok óraszáma iskolarendszeren kívüli szakképzésben 600-720 óra. A kurzus gyakorlati és elméleti órákból áll, melyek aránya 40-60%-ban oszlik meg. A gyakorlati órák különböző orvostani intézményekben történnek, ahol lépésről lépésre tanítják meg a hallgatókat a szakmára.

Boncmester
A boncmester a kórszövettani és egyéb vizsgálatra, vagy további konzerválásra vett anyagokat pontosan rögzíti, tárolja.

A szakképesítést megszerezve lehetőséged nyílik majd különböző országos intézetekben elhelyezkedni, és ellátni a boncmester feladatát. Orvosi felügyelet mellett kell a munkát végezni, viszont vannak olyan területek is, amelyekhez önálló munkavégzésre lesz szükség. Ilyen például a holttest előkészítése a boncolásra, vagy a munka végeztével a test megtisztítása, az adatok rögzítése, majd a szükséges okmányok kiállítása, a test kiadatási papírjainak elkészítése, a hozzátartozókkal való kapcsolattartás.

Ha érdeklődsz a szakma iránt, ne szalaszd el a lehetőséget, jelentkezz a boncmester képzésre!