Aranykalászos gazda tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Aranykalászos gazda tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Eleged van a nyüzsgő városi életből? Nyugodt, természetközeli munkára vágysz, ahol csak ritkán kell emberekkel foglalkoznod? Ha szívesen dolgoznál a mezőgazdaságban, akkor neked ajánljuk az Aranykalászos gazda OKJ tanfolyamot.

Felmenőid is gazdaságban dolgoztak? Gyerekkorodban téged is bevontak a föld és az állatok körüli teendőkbe? Akkor biztosan nem áll messze tőled ez a foglalkozás.

Azonban akkor sem kell elbizonytalanodnod, ha eddig sosem végeztél effajta munkát, sőt esetleg teljesen más szakmában dolgoztál eddig. A képzés elvégzésével a mezőgazdaságban kitűnően hasznosítható tudás birtokosa lehetsz.

Aranykalászos gazdaként foglalkozhatsz takarmánynövények termesztésével és kereskedelmével, vagy állattenyésztéssel, illetve zöldség-, gyümölcs-, szőlőtermesztéssel.

De ha te már alapvetően nagyban gondolkozol, akkor a szakképesítés megszerzése után képes leszel elvezetni egy nagy gazdaságot is, ami mindhárom területtel foglalkozik.

Lehet, hogy mindez egy kicsit hihetetlennek tűnik, de mégis igaz, hogy az alapfokú iskolai végzettségen kívül mindenféle előképzettség nélkül válhat belőled újdonsült gazda már kevesebb, mint egy év alatt. Ezután már csak rajtad múlik, hogy hogyan tovább, vállalkozóként saját gazdaságba vágsz, vagy inkább elhelyezkedsz egy már jól működőnél.

Az Aranykalászos gazda OKJ képzés során nem csak mezőgazdasági szakismeretre, hanem vállalkozói alapismeretekre is szert tehetsz. Megtanulhatod, hogyan kell talaj-előkészítést, vetést, növényápolást végezni, élelmezési célra termesztett illetve takarmánynövényt betakarítani és tárolni. Elsajátíthatod a gyümölcs-, szőlő- és zöldségtermesztés alapjait.

Aranykalászos gazda
Az Aranykalászos gazda OKJ képzés elvégzésével a mezőgazdaságban kitűnően hasznosítható tudás birtokosa lehetsz, és vállalkozó ismereteket is tanulsz.

Az állattenyésztés területén a tanfolyamnak köszönhetően képes leszel megfelelően állatot takarmányozni, állatjólléti és -higiéniai feladatokat végrehajtani, sőt az állatszaporításról is hasznos ismereteket szerezhetsz, hogy évről-évre bővüljön az állomány. A növénytermesztési és állattartási munkák során használt gépekkel, berendezésekkel is megismerkedhetsz, illetve kitanulhatod azok üzemeltetését, valamint az egyszerűbb karbantartási teendőket is képes leszel majd elvégezni.

Természetesen mindezek mellett a kereskedelmi, vállalkozási, szervezési és ügyviteli ismeretek is a tudásanyag részét képezik, melyekkel alkalmas leszel egy önálló agrárgazdasági vállalkozás működtetésére.

Nincs más dolgod tehát, mint jelentkezni az Aranykalászos gazda OKJ tanfolyamra, hogy megszerezd a megfelelő tudást jövőbeli terveid megvalósításához.