Állatorvosi asszisztens Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Budapest, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg

Mezőgazdaság, Egészségügy

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Állatorvosi asszisztens TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ AZ ÁLLATORVOSI ASSZISZTENS SZAKKÉPESÍTÉSRE?
===============================
Szereted az állatokat, és segítenéd a gyógyulásukat?
Szívesen dolgoznál állatorvosi rendelőben?
Akkor jelentkezz az állatorvosi asszisztens szakmai képzésre!

A Magyar Állatorvosi Kamaráról (a továbbiakban: Kamara), valamint az állatorvosi szolgáltatói tevékenység végzéséről szóló 2012. évi CXXVII. törvény szerint állatorvosi asszisztensi tevékenységet az a személy végezhet, aki állatorvosi asszisztensi, illetve azzal egyenértékűként elismert képzettséggel rendelkezik, szerepel az asszisztensi névjegyzékben, praxisengedéllyel rendelkező állatorvos vagy állat-egészségügyi intézmény foglalkoztatottja, és betartja a Kamara állatorvosi asszisztensekre vonatkozó szakmai irányelveinek rendelkezéseit.

A Kamara 2020. január 1-jétől hatályos irányelve szerint valamennyi tevékenységi szint esetében legalább ajánlott, állatorvosi szakrendelő, állatkórház és állatklinika esetében pedig kötelező előírás a segítő szakszemélyzet biztosítása, mely létszámának meg kell egyeznie a szakmai tevékenységet éppen végző állatorvosok számával. Így az valószínűsíthető, hogy nagyszámú érdeklődés mutatkozik az Állatorvosi asszisztens szakképesítés iránt, az állatorvosi szolgáltatók részéről.


MIT CSINÁL EGY ÁLLATORVOSI ASSZISZTENS?
=======================================
Az állatorvosi asszisztens állategészségügyi ismereteinek birtokában közreműködik a betegvizsgálat, betegellátás, szűrővizsgálatok, kórboncolás, sebészeti, szaporodásbiológiai és járványvédelmi feladatok végrehajtásában.

Munkáját az állatorvos szakmai irányításával és felügyeletével, annak utasításának megfelelően végzi.

Gondoskodik az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről. Képes elvégezni az állatok szűrő- és diagnosztikai vizsgálata során az állatok azonosítását, balesetmentes rögzítését, a vizsgálati terület feltárását.

Az egyszerűbb betegségeket az állatorvos utasításai szerint, annak felügyelete mellett kezeli. A sebészeti beavatkozásoknál közreműködik az állatok előkészítésében, valamint segédkezik a sebészeti beavatkozások végrehajtásában. A kezeléseket, műtéteket követően elvégzi az előírt utókezeléseket, beadja a szükséges gyógyszereket. Figyelemmel kíséri a rábízott állatok egészségi állapotát, életjelenségeit, időszakosan ellenőrizve a szükséges paramétereket.

Feladatát az állatjóléti szempontokat folyamatosan szem előtt tartva látja el. Ismeri a kisállatok és a gazdasági haszonállatok anatómiáját, élettanát, tipikus betegségeit és gyógyításukhoz szükséges alapvető eljárásokat, eszközöket és környezeti kondíciókat. Belátja annak jelentőségét, hogy a szolgáltató-állatorvosi tevékenység során az állatokon alkalmazott beavatkozásokért, kezelésekért a szolgáltató-állatorvos viseli a felelősséget.

Részt vesz az állatorvos hatósági élelmiszerhigiéniai, járványvédelmi feladatainak elvégzésében.

Szükség esetén elvégzi az elhullott állatok és egyéb állati melléktermékek összegyűjtését és ártalmatlanítását.
Közreműködik a laboratóriumi vizsgálatok, mérések elvégzésében, a különféle mintavételezésekben és az elhullott állatok boncolásában. Munkájával összefüggésben felmerülő adminisztrációs feladatok elvégzéséhez megfelelő számítógépes ismeretekkel rendelkezik.


AZ ÁLLATORVOSI ASSZISZTENS SZAKMAI KÉPZÉS MODULJAI:
====================================================
• Anatómia és élettan
• Állategészségtani ismeretek
• Állatjóléti ismeretek
• Adminisztrációs feladatok
• Asszisztensi feladatok
• Állatápolási feladatok