Ács tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Ács tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Egyik legrégebben használt és talán leguniverzálisabb nyersanyagunk a fa. Már évszázadok óta használjuk számtalan dologra, így nem csoda, hogy a fa megmunkálásának mestersége az egyik legősibb mesterségünk, ez pedig az ács szakma.

És nem csak az egyik legősibb, de egyben az egyik legfontosabb foglalkozás is az építőiparban, hiszen a megbízható, erős tetőszerkezet elengedhetetlen minden épület esetében.
Mindig is az építőiparban akartál dolgozni? Nem esik nehezedre a fizikai munka? Jó az egyensúlyérzéked és nem félsz a magasban? Akkor neked való lehet az ács szakma, amelyet könnyedén kitanulhatsz, ha elvégzed az Ács OKJ tanfolyamot.

Ács tanfolyam
Mindig is az építőiparban akartál dolgozni? Nem esik nehezedre a fizikai munka? Az ácsmesterség egy elég sokrétű, felelősségteljes és fontos hivatás. Tanulj profiktól, és jelentkezz most az Ács OKJ képzésre.

De mit is takar egész pontosan ez a foglalkozás? Az ácsnak feladata egyrészt, hogy a házak, épületek fedélszerkezetét elkészítse, másrészt, hogy a beton illetve vasbetonszerkezetek öntőformáját, zsaluzatát összeállítsa. Harmadrészt pedig munkájához tartozik a különböző állványzatok szerelése, bontása, karbantartása.

Az ácsmesterség tehát nem egy könnyű munka, így precízségre, odafigyelésre, jó kézügyességre, erős fizikumra, és jó egyensúlyérzékre van szükség. Mivel egy ács általában nem egymagában dolgozik, hanem egy komplett brigáddal, így nagyon fontos az is, hogy könnyen tudj csapatban dolgozni, és másokhoz alkalmazkodni. Ha ezek a tulajdonságok jellemzőek rád, akkor bátran válaszd ezt a szakmát.

Azzal is számolnod kell, hogy tavasztól őszig megállás nélkül érkeznek majd a megbízások, így munkából nem lesz hiány, de szerencsére ebből fakadóan bevételből sem.

Ahhoz hogy kitanuld a szakma fortélyait, nem is kell mást tenned, mint jelentkezned az Ács OKJ tanfolyamra. A képzés elvégzése után képes leszel többek között értelmezni az építőipari rajzokat, méretre szabni, megmunkálni a függőleges és vízszintes szerkezetek hagyományos zsaluzatát. Teendőid közé tartozik majd a pillérek, falak hagyományos zsaluelemeinek összeállítása és elhelyezése is.

A képzés folyamán megtanulhatod, hogyan kell összeszerelni, majd mozgatni a függesztett állványokat, kúszóállványokat valamint a zsaluzatokat, állványszerkezeteket. Munkád során a monolit illetve vasbeton szerkezetek betonozását is el kell végezned. Mindezek mellett elsajátíthatod majd a különböző faszerkezetek (fedélszerkezetek, födémek) építésének, helyreállításának módszereit is.

Az ácsmesterség egy elég sokrétű, felelősségteljes és fontos hivatás. Ha elnyerte a tetszésedet, akkor nincs más hátra, minthogy jelentkezz az Ács OKJ képzésre.