3D nyomtatás tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

3D nyomtatás tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Kétségtelen, hogy a 21. század egyik legnagyobb technológiai vívmánya a 3D nyomtatás, amely során egy 3D nyomtató digitális tervből készít valódi tárgyat méghozzá úgy, hogy vékony rétegeket rak egymásra a megfelelő anyagból.

Nagy vonalakban a folyamat annyiból áll, hogy egy számítógépen erre alkalmas szoftverrel megterveznek egy modellt. Ezt a tervet a szoftver elmenti STL fájlformátumban, amelyet a nyomtató kezelni tud, és már indulhat is a nyomtatás. Sőt, nem is muszáj tervezni, mert egy már meglévő testről is készíthetünk digitális modellt 3D szkenner segítségével. Természetesen ez korántsem ilyen egyszerű.

Hiába veszünk magunknak otthonra borsos áron egy 3D nyomtatót, valószínűleg semmit nem tudunk majd vele kezdeni.

A 3D nyomtatás tanfolyam elvégzése után viszont képesek leszünk majd használni ezt a forradalmian új eszközt.

Ha érdekel a modern technika, szívesen ismerkedsz meg újdonságokkal ezen a területen, és akár még a munkád során is hasznosíthatod a megtanultakat, akkor érdemes jelentkezned erre a képzésre. Itt megismerkedhetsz a 3D nyomtatók elméleti működésével, és a használatukat is megtanulhatod olyan szinten, hogy otthon nyugodtan kísérletezhess vele. A különböző 3D nyomtatási technológiák és alapanyagok területén is hasznos ismeretekre tehetsz szert.

A 3D nyomtatás technikáját már nagyon sok iparágban használják, mint például az építészet, gyógyászat, autógyártás, repülőgépgyártás, és ezek sora egyre csak bővül. A legfőbb felhasználási terület a gyors prototípusgyártás. De egészen elképesztő dolgok is létrehozhatóak vele.

A hvg.hu egyik cikkében például arról olvashatunk, hogy Spanyolországban 3D nyomtatással készítettek hidat betonból, ami 12 méter hosszú, 1,75 méter széles, és egy tó felett ível át. Azt hiszem, ez nem kis teljesítmény az alkotóktól. De a szépségiparban is dolgoznak elképesztő innovációkon. Szintén a hvg.hu oldalán olvasható, hogy a neves L’Oréal cég 3D hajtüsző-bionyomtató tervein dolgozik. Így tehát ha sikerül megvalósítani a terveket, akkor nemsokára feledésbe merül a hajbeültetés, és jön helyette a hajnyomtatás.

3D nyomtatás tanfolyam

Ez egy 3D nyomtatóval készített mű végtag. A 3D nyomtatás hatalmas előrelépést fog hozni az építészetben, gyógyászatban, a szépségiparban, és szinte minden iparágban. Ne maradj ki ebből a technológiai robbanásból…

Ez tehát a jövő, a fejlődés olyan tempóban halad előre, hogy néhány év múlva a mai kutatások már elavultnak számítanak majd. Ha te is szeretnél haladni a korral, új lehetőségeket kiaknázni, akkor itt az idő, jelentkezz a 3D nyomtatás tanfolyamra, hogy te is naprakész legyél.