Európa 2000 Turisztika- Vendéglátó, Film és Kommunikációs Középiskola, Szakképző iskola

Nappali, Vendéglátás-turisztika

Európa2000 Középisk - Európa 2000 Turisztika- Vendéglátó, Film és Kommunikációs Középiskola, Szakképző iskola

1143 Budapest, Gizella út 42-44. Térkép Google maps

Miért minket válassz?

22 éves tapasztalat iskolarendszerű képzések területén

Az Európa 2000 Középiskola 1992-ben alakult, immáron 22 éve foglalkozik érettségire felkészítő iskolarendszerű képzéssel. 2001. szeptember 1-től indította el érettségire épülő képzéseit. Több éves tapasztalattal rendelkezik felsőfokú szakképzések területén is. Intézményünk a munkaerőpiac igényeihez igazodva folyamatosan alakítja és korszerűsíti képzési kínálatát, melyben kizárólag az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő, államilag elismert szakképesítések szerepelnek. Célunk, hogy a hagyományos tudásbázis mellett modern, gyakorlati ismeretekkel is gazdagodjanak diákjaink. Ennek érdekében az oktatás elismert gyakorlati szakemberek bevonásával történik, melyhez a kor igényeinek megfelelő korszerű technikai eszközöket is biztosítjuk.

Nívós hazai szakmai gyakorlati helyek

Az elméleti oktatás moduljaira épülő, azt kiegészítő gyakorlati képzés megvalósítása kiemelt fontosságú iskolánk számára. Célunk, hogy a diákok ne csak elméleti képzést kapjanak, hanem az iskolapadban megszerzett tudást a gyakorlatban is hasznosítani tudják. Számos neves nemzetközi céggel állunk kapcsolatban, ahol diákjaink együttműködési megállapodás keretében teljesítik szakmai gyakorlatukat. Együttműködő partnereink a teljesség igénye nélkül: Danubius Zrt. - Radisson Blu Béke Hotel, Kempiski Hotel Corvinus, Accor Hotels, Zara Hotel, Carlton Hotel, Volksbank Zrt., AEGON Zrt., Union Vienna Insurance Group Zrt.

Több hónapos külföldi szakmai gyakorlat, akár 400 EUR fizetéssel

A hazai gyakorlati helyek biztosítása mellett, diákjaink számára lehetővé tesszük, hogy részt vegyenek külföldi szakmai gyakorlaton is. Idegenforgalmi képzéseinken tanulók számára már több mint 8 éve lehetőség van görögországi szállodákban, Kos és Korfu szigeteken 4-6 hónapos szakmai gyakorlat eltöltésére, ahol akár 400 EUR-os havi fizetést is kaphatnak. Tapasztalatunk szerint a diákok nagy előnyére válik a külföldi gyakorlat, a magabiztosabb idegen nyelvi tudás mellett tanulóink önállóbb, világ iránt nyitottabb, önmagukat jobban érvényesíteni tudó, európai polgárként érkeznek haza. A külföldi szakmai gyakorlat népszerűségét bizonyítja, hogy tanulóink közül sokan a következő években is külföldi munkát vállalnak. Görögországi gyakorlati helyszíneink az alábbi linken tekinthetők meg. http://www.lakitira-hotel-kos.com/en/index.html http://www.chandris.gr/corfu/gallery-en.html

Emelt óraszámú idegen nyelvi oktatás

Fontosnak tartjuk a több nyelven kommunikálni képes tanulók képzését, ezért diákjaink számára emelt óraszámú idegen nyelvi oktatást biztosítunk a középfokú nyelvvizsga megszerzése és a szaknyelvi ismeretek elsajátítása érdekében. Választhatók az angol, német, olasz, spanyol nyelvek, melyeket a minimális csoportlétszám elérése esetén indítunk. Iskolánk 2012-től Pitman Qualifications és City & Guilds nyelvvizsga központ. Tanulóink részére kedvezményes nyelvvizsga felkészítő kurzusokat és kedvező díjazású nyelvvizsga lehetőséget kínálunk angol nyelvből.

Ingyenes ECDL-START modul felkészítés

A mai kor diákjaitól az idegen nyelv ismerete mellett elvárható a számítógépes tudás is. A számítástechnika oktatása iskolánkban jól felszerelt számítógép termekben történik. Lehetővé tesszük a számítógépek használatát és az ingyenes internet hozzáférést a tanórákon kívül is. Intézményünk ECDL oktatási és vizsgaközpont képzéseink többségénél az ECDL-START modul ingyenesen megszerezhető, a tanulóknak csupán a vizsgadíjat és a vizsgakártya díjat kell fizetni.

Iskolai diákélet, szakmai és kulturális programok

Iskolánk tanulói számára biztosítjuk a részvételi lehetőséget különböző szakmai rendezvényeken, kiállításokon. (Utazás kiállítás, HOVENTA, Vendéglátóipari Múzeum...stb) Igyekszünk mindig az adott képzéshez kapcsolódó neves cégekhez tanulmányi látogatásokat szervezni, ahol diákjaink jobban megismerkedhetnek a szakma aktualitásaival. (Zara Hotel, Hotel Kempinski, Hilton). Mindemellett jól felszerelt saját könyvtárunk is segíti a tanulók szakmai felkészülését. Érettségi utáni képzéseinken résztvevő diákjaink szívesen csatlakoznak iskolánk hagyományőrző programjaihoz is, mint például az iskola karácsony, vagy a CSEHO sport és főzőnap.

Diákigazolvány, családi pótlék

Iskolarendszerű nappali szakképzésben a diákok tanulói jogviszonya megmarad, így diákigazolványt kaphatnak, illetve családi pótlékot igényelhetnek, melynek összege akár 146.400 Ft. Csak azok a diákok vehetnek részt nappali rendszerű oktatásban, akik 2014. január 1-ig nem töltötték be a 21. életévüket.