Tudj meg mindent a lakberendező OKJ képzésekről!

felnőttképzés, érettségi, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam, továbbtanulás

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

kreatív vagy, jól tudsz együttműködni másokkal, képes vagy átlátni folyamatokat, megszervezni feladatokat.

Milyen ez a munka?

Lakberendezőként kényelmessé teheted az otthonokat

Lakberendezőként az lesz a feladatod, hogy házak, lakások, irodák berendezését tervezd meg úgy, hogy az az ott lakók, dolgozók számára kényelmes és praktikus legyen. Előfordul, hogy már tervezéskor bevonnak a munkába, akkor meghatározhatod például, hogy hová kerüljenek ablakok, ajtók, hol legyen a kandalló.

De olyan feladat is akad, hogy már meglévő lakást kell átalakítanod, javaslatot kell tenned bontásra, falak, lépcsők áthelyezésére. Természetesen olyan feladatok is elképzelhetők, hogy építészeti átalakítás nélkül csak a berendezésben kell segítened. Meg kell határoznod a falak színét, azt, hogy hová milyen bútor kerüljön.

A kreativitás mellett az is fontos ebben a szakmában, hogy jól tudj együttműködni az emberekkel. Akármilyen jó is az ízlésed, tudomásul kell venned, hogy egy-egy ház vagy lakás nem tükrözheti csak a te stílusodat, hiszen az a lényeg, hogy azok érezzék jól magukat, akik ott laknak. A megrendelő szava döntő, és ha valamiben nem értesz egyet vele, akkor azt udvariasan, tapintatosan kell a tudomására hoznod.

Gyakran nem csak a tervezés, hanem a megvalósítás is a te feladatod lesz, ezért jó, ha határozott vagy, tudod irányítani a festők, asztalosok, burkolók munkáját.

 

Hogyan tanulhatod?

 

Érettségi után tanfolyam keretében vagy iskolarendszerű képzésben szerezhetsz ilyen bizonyítványt.

Miről tanulsz majd?

 

-    művészet- és építészettörténet

-     ábrázolási gyakorlat

-    bútorismeret

-    anyagismeret

-    ergonómia

-    szakrajz

-    számítógépes tervezés

-     vállalkozási ismeretek

-    kreatív tervezés

-    berendezői feladatok

Álláslehetőségek

 

Alkalmazottként, nagyobb tervező- vagy építész irodáknál vagy rendezvényszervező cégeknél dolgozhatsz. Vállalkozóként egyedül is elvállalhatod egy-egy ház, lakás vagy iroda átalakítását.