Tudj meg mindent a élelmiszer- és vegyiáru-eladó OKJ képzésekről!

felnőttképzés, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam, szakmunkásképzés

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

Szeretsz közösségben lenni, csapatban dolgozni, precíz és pontos vagy, tudsz többfelé figyelni.

Milyen ez a munka?

A tisztaság és a rend nagyon fontos az élelmiszer- és vegyiáru-eladónál

A te feladatod lesz az élelmiszerek és vegyi áruk megrendelése, a készlet nyomon követése, az áruk kipakolása a polcokra. Mindeközben ki kell szolgálnod a vásárlókat, udvariasan, türelmesen kell beszélned akkor is, ha éppen három ember munkáját végzed egyszerre. Jó, ha csapatjátékos vagy, mert hacsak nem egy kicsi boltban állsz egész nap egyedül, akkor szót kell értened a kollégáiddal is.

Az élelmiszerek tárolására különösen ügyelni kell, ezért jó, ha nem állsz hadilábon a takarítással, és egy boltban a nyilvántartások vezetése is fontos, ezért hasznos a precizitás. Ebben a munkakörben egész nap állni kell vagy szaladgálni, az áruk pakolása hajolgatással és emelgetéssel jár, ami megterhelő a lábaknak, a deréknak. Hogyan tanulhatod?A tizedik osztály elvégzése után tanfolyamon tanulhatod.

Miről tanulsz majd?

-    élelmiszerek tárolásának szabályai -    vegyi anyagok kezelésének szabályai -    anyag- és áruismeret -    fogyasztóvédelmi szabályok -    kommunikáció -    készpénz kezelése

Álláslehetőségek

Kisebb és nagyobb boltokban, szupermarketekben helyezkedhetsz el alkalmazottként. A kereset nem túl magas, gyakran este és hétvégén is dolgoznod kell.