Ingyenes programok a Széchényi Könyvtárban

érettségi, mesterképzés, OKJ tanfolyam, alapképzés, pedagógia, továbbtanulás, Ba, Bsc

Ingyenes programokkal, egyebek mellett tárlatvezetéssel, könyvbemutatóval és koncerttel vár  november 27-én, kedden az Országos Széchényi Könyvtár alapításának 210. évfordulója alkalmából. Ezen a napon féláron válthatsz éves olvasójegyet.

A könyvtári körséták 11, 12, 13, 14 és 16 órakor indulnak, a "Képek a történelmi Magyarországról. Tájak, viseletek" című tárlatot 13 órától, a "Tr(End of print)" című kiállítást 14 órától, a Balogh Rudolf aranykoszorús fényképész mester 1879-1944 című anyagot 16 órától vezetéssel nézheted meg.

A 15.30-kor nyíló Patriae Sacrata Anno 1802 - 1802-ben a hazának szentelve című tárlat ritka kéziratokat mutat be: a jelentős korabeli írók, tudósok, politikusok eredeti kézírásai között VII. Pius pápa Széchényi Ferencnek írott latin nyelvű és a 12 éves Széchényi István atyjának írott magyar nyelvű levelének autográfja is szerepel. Ehhez kapcsolódva bemutatják a Levélben értesítsen engem című kötetet, amely a nemzeti könyvtár létrejötte alkalmából gróf Széchényi Ferencnek írott korabeli köszöntőlevelekből ad gazdag válogatást.

Délután 17 órától a KönyvTÁRlat keretében Budavári disputa címmel a 16-17. századi, külföldet járó diákokról hallhatnak az érdeklődők előadásokat és megtekinthetik a diákok különleges emlékkönyveit is. Az emléknap az Orfeo Zenekar ünnepi barokk koncertjével zárul, amelyen Carissimi, Purcell és Händel művei hangzanak el.

Ezen a napon fél áron válthatsz éves olvasójegyet és a könyvtárat díjmentes napijeggyel is látogathatod.

MTI