A kereskedelmi ügyintéző OKJ képzésekről minden, ami fontos

felnőttképzés, érettségi, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

Nem riaszt az adminisztráció, precíz és pontos vagy. Jól megszervezel bonyolult folyamatokat, könnyen egyeztetsz emberekkel, gyorsan tudsz reagálni váratlan helyzetekben is.

Milyen ez a munka?

A kereskedő képzések közé sorolják ezt a szakmát, de itt nem pult mögött kell állnod, hanem íróasztal mellett kell szervezned. Vállalatok kereskedelmi tevékenységét intézed, hozzád futnak be a cégtől, hogy melyik egységnek milyen alapanyagra, eszközökre, szolgáltatásra lenne szüksége, te megkeresed, honnan lehet azt a legjobb feltételekkel megrendelni, és megszervezed, hogy a szükséges áru meg is érkezzen a céghez. De a te vállalatod termékeinek reklámozásában, forgalmazásában is aktív szereped lesz.

Általában jó körülmények között, irodában dolgozol, stresszt csak az okozhat, hogy egy vállalatnál mindig minden rendelés sürgős, és neked egyszerre kell sürgetned a szállítót és nyugtatnod a megrendelőt, ha probléma van.

Fontos, hogy ne érezd nyűgnek az adminisztrációs feladatokat, mert egy-egy üzletkötéshez sok hivatalos dokumentumot kell kitöltened, ismerned kell az aktuális szabályokat, használnod kell bonyolult táblázatokat, nyilvántartásokat.

A kereskedelemben gyakran külföldi vállalkozásokkal is tartani kell a kapcsolatot, ezért ezen a területen fontos legalább egy idegen nyelv ismerete.

Hogyan tanulhatod?

Érettségi megszerzése után iskolarendszerű képzés keretében vagy tanfolyamon szerezhetsz ilyen végzettséget.

Miről tanulsz majd?

- adminisztráció szabályai

- számítástechnika

- üzleti kommunikáció, viselkedés

- szakmai kommunikáció idegen nyelven

- marketing- és PR- alapismeretek

- kereskedelmi ismeretek

- áruismeret

- költséggazdálkodás

- szállítmányozás, raktározás

- Külkereskedelmi ismeretek

Álláslehetőségek

Vállalkozásoknál, vállalatoknál helyezkedhetsz el alkalmazottként ezzel a végzettséggel