A jogi asszisztens OKJ képzésekről minden, ami fontos

felnőttképzés, felsőfokú szakképzés, érettségi, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam, félfőiskolai képzés, továbbtanulás

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

precíz és pontos vagy, szívesen végzel háttérfeladatokat, jól tudsz együttműködni másokkal

Milyen ez a munka?

Jogi asszisztensként izgalmas feladatok várnak rád

Ezzel a végzettséggel ügyvédi vagy közjegyzői irodákban, bíróságokon, ügyészségeken, földhivatalokban, vállalatok jogi osztályán segíted a jogászok munkáját. Feladataid nagy része a szokásos irodai adminisztratív teendőkből áll majd, tehát leveleket gépelsz, nyilvántartásokat vezetsz, időpontokat egyeztetsz, fogadod az ügyfeleket, intézed a postázást.

A különbség talán annyi, hogy jogi területen egy asszisztensnek a szokásosnál is megbízhatóbbnak kell lennie, itt nem engedhető meg, hogy egy küldemény két nappal később kerüljön a címzetthez vagy egy levélből kimaradjon egy mondat. Ha szereted, ha minden rendben van körülötted, és érdekel a jog területe, akkor jól fogod érezni magad ebben a szakmában.

A precizitásért cserében jó munkakörülmények, és az átlagosnál magasabb fizetések várnak, különösen akkor, ha magánirodában sikerül helyet találnod.

Akkor is jó lehetőség számodra egy ilyen képzés, ha jogi pályára készülsz, de elsőre nem sikerült a felvételid, hiszen munka közben ismerkedhetsz a területtel.

Ha érdekel, mivel foglalkozik egy jogi asszisztens, olvasd el velük készült interjúnkat.

Hogyan tanulhatod?

Érettségi megszerzése után tanulhatod iskolarendszerű képzés keretében.

Miről tanulsz majd?

-    gépírás

-    levelezés szabályai

-    jogi asszisztensi feladatok az igazságszolgáltatásban

-    jogi asszisztensi feladatok az igazságszolgáltatáson kívüli területeken

Álláslehetőségek

Elsősorban alkalmazottként tudsz elhelyezkedni ezzel a végzettséggel ügyvédi vagy közjegyzői irodákban, de vállalatok, önkormányzatok, állami szervezetek, hivatalok jogi osztályán is szívesen alkalmaznak, hogy segítsd az ügyvédek, jogászok, közjegyzők munkáját. Viszonylag magas fizetésre számíthatsz ezen a területen és jó munkakörülményekre.